
Krémes kakaós–datolyás Ganoderma smoothie
Share
🍫 Energiabomba cukorsokk nélkül
Amikor rám tört a csokiéhség, de nem akartam cukorbombát… inkább összeraktam egy selymes, krémes és egészséges alternatívát!
Ismered azt az érzést, amikor hirtelen megkívánsz valami csokisat, de tudod, hogy ha egy tábla csokira ugranál rá, utána jönne a bűntudat és a cukorszédülés? 😅 Na, én pontosan így jártam… de aztán megszületett a kakaós–datolyás Ganoderma smoothie. Krémes, telt ízű, édes, de nem túlzó – ráadásul tele van energiával és jótékony hatóanyagokkal. Egy pohár belőle olyan, mintha a tested és az elméd egyszerre kapna egy ölelést. ✨
🥤 Hozzávalók (kb. 6 dl smoothie)
- 4 dl mandula- vagy zabtej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 db datolya (mag nélkül, apróra vágva, 10 percre előáztatva)
- 1 db banán
- 1 csipet fahéj
- 2 tk méz
- 2 tk őrölt ganoderma (2 g)
👩🍳 Elkészítés
- A datolyát először áztasd be kb. 10 percre, hogy puhább és krémesebb legyen.
- Tedd a turmixgépbe az összes hozzávalót.
- Turmixold simára – ha túl sűrű, egy kis extra növényi tejjel hígíthatod.
- Töltsd pohárba, és élvezd a csokis energiabombát! 🚀
💡 Miért jó ez a smoothie?
- Datolya: természetes édesség, tele rosttal és káliummal. Gyors, de nem hirtelen vércukor-emelkedést ad, így tartós energiát biztosít.
- Kakaó: antioxidánsokban gazdag, hangulatjavító hatású – endorfint és boldogsághormonokat szabadíthat fel.
- Banán: extra krémesség és plusz magnézium, ami segíthet a fáradtság ellen.
- Ganoderma: adaptogén gomba, amely támogatja az immunrendszert és segít az energiaháztartás kiegyensúlyozásában. (Ha kíváncsi vagy, itt olvashatsz többet a Ganoderma hatóanyagairól.)